Skamlöst skärmande

Så åkte mobilen fram, mitt i olivlunden. Och inte bara det: klick klick – så hade både foto och videosnutt skickats ut över jordklotet, till familj och vänner.

Jag tillhör dom som gillar min skärm, min lilla mobiltelefon. För varför skulle jag inte tycka om att ha hela världen, och barnbarnen, inom räckhåll? Jag njuter av att kunna leta upp och läsa en bit av den där författaren de pratade om bakom mig på bussen, eller få meddelanden från mina närmsta, med bilder från deras vardagsliv och länkar till läsvärda artiklar. Det passar mig utmärkt. Tydligen passar det många andra kvinnor i min ålder också. Jag läste nyligen (på skärmen) att på en del håll i västvärlden står vår demografiska grupp för den allra största ökningen av internetanvändare.

Så jag skäms inte ett dugg över mitt skärmande. Det var faktiskt många år sen jag skämdes över något över huvud taget. Särskilt skäms jag inte över sådant som jag tycker är roligt.


I övrigt: Oliverna har blivit blå. Dom påminner om stora blåbär. Några är blanka, andra mattare. Men dom är lite oljiga mellan fingrarna. Det gör ingenting om man får med några blad och kvistar, men jag plockar bort så mycket av det som jag orkar och kan. I år behöver träden dessutom beskäras rejält. De ska ha formen av ett dry martini glas säger dom som vet.

Från olivträden ser jag ända bort till havet, och där på andra sidan ligger Nordafrika. På vintern kan man se solen gå upp över bergen i Marocko. (Kanske ser man ända bort till Algeriet. Jag är inte säker, men jag tycker om tanken.) Fast man måste vara på plats riktigt riktigt tidigt på morgonen.


ökning av internetanvändare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s