Dag 33. Vissa dagar / Corona. Karantän. Torsdag.

Det finns dagar. Dagar då man måste ta sig till affären för det börjar bli tomt i skåpen. Då man kränger på sig munskydd och engångshandskar och ger sig in bland butikshyllorna tillsammans med en handfull andra lika tysta och villrådiga människor.

Det finns dagar då man, när man väl kommit tillbaka, och omsorgsfullt har torkat av allt och ställt in i skåpen, skriver till Marsha att man kände sig som en jagad råtta, och det var skönt att komma hem igen.

Det finns dagar då piccolon bara ger ifrån sig små väsandet. Dagar då radion är tjatig, tråden trasslar sig, bilder inte går att ladda upp, och det är helt omöjligt att få in hela disken i diskmaskinen.

Dagar då molnen hänger lågt och det blåser och bouganvillans röda blommor lossnar och virvlar iväg nerför gränden och katterna bara sitter där, alldeles stilla, utan att verka tycka att det är mödan värt att springa efter.

Såna dagar finns också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s