Corona. Karantän. Dag 10. Tisdag.

foto: Carolina Dolly Bostroti

Tanken slår mig att jag kanske borde vara sparsammare med det vi har i skåpen. Favoritmat, material för projekt. Sånt. Men det är knappast något större problem egentligen. Det är klart vi har vad vi behöver. Och det finns mat att köpa, även om det är krångligt att ta sig till affären, och en del kan vara utsålt. Det som är mer konstigt däremot är att vi faktiskt inte kan dela med oss av det vi har. Vi måste vara åtskilda i våra hus och lägenheter. Vi ska hålla avstånd till andra. Gärna två meter, minst. Inte röra vid sånt som andra har rört vid. Handskar. Tvätta händerna. Stå en lång bit ifrån varandra. Vinka. I ett land normalt fyllt av kindpussar är munskydd så främmande som det över huvud taget kan vara. Att kila över till en granne med lite överbliven stuvning, eller en utläst bok, det är det definitivt inte längre tal om.

Så vad gör vi istället? Jag menar, man kan bara städa under diskbänken, börja läsa uppskjutna böcker, göra någon sort hemmagympa, öva skalor, bläddra i sina gamla skissböcker, försöka plugga spanska verb, laga trerätters luncher, och vika om alla handdukar i linneskåpet… till en viss gräns.

Jo: Sociala media! Vi är på sociala media. V skickar roliga, finurliga, skämtsamma och ironiska kommentarer till varandra. Fotografier. Nyheter, bilder, frågor. Förslag. Länkar. Vi håller kontakt med familjen, vi spelar wordfued, och läser de senaste nyheterna. Via facebook, wattsapp, instagram. Vi pratar via facetime och messenger. Vi skickar videosnuttar. Unga hjälper gamla. Spellistor sänds fram och tillbaka på spotify. Vi gör vad vi kan för att hålla igång ett socialt liv.

Med andra ord: om någon någonsin tänker klaga inför mig igen på att vi ”blivit för beroende av sociala media”, så tänker jag högaktningsfullt be den personen hålla truten. Det finns tillfällen när det är guld värt. Det här är ett sådant.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s