Corona. Karantän. Dag 11. Onsdag.

Shopping: jag låtsas att skåpen är min egen loppmarknad. Man behöver vara tidigt på plats. De verkliga fynden försvinner oftast snabbt.

Motion: det tar 326 steg att gå 10 varv i huset. Det inkluderar vissa brantare partier. Vi har två trappor. Det blir både uppåt och neråt om man går runt runt. Jag byter riktning efter hälften. För att inte fresta för hårt på knäna.

Resor: dom blev inställda – men jag har gott om tid att låta mig skickas runt mellan flygbolag och bokningsajter för att, utan någon större framgång, söka efter kompensation och återbetalningar.

Mat: variation är A och O. Man tager vad man haver, kombinerar, och hittar nya smakupplevelser. Enough said.

Nöjen : inga restaurangbesök – men jag lägger ny duk på köksbordet och väljer noggrant andra tallrikar än dagen innan – söker kreativa lösningar.

Sociala kontakter: jag borstar håret, och ägnar därefter en längre stund till att hitta riktiga skor, istället för tofflor, för att gå och kasta sopor och återvinning. Det blir spännande att se om jag möter någon. Hitintills har jag inte gjort det.

Utflykter: jag sätter på mig munskydd och intar baksätet i bilen, beredd att visa lagfart (att Campo är vårt), och med motorsåg och vedkorg bredvid mig. Vi åker raka vägen. Det tar 10 minuter dit. Jag ser mig nyfiket omkring under färden.

Fotvandringar: vid enstaka tillfällen går jag till fots tillbaka från Campo och till byn. Beredd att visa lagfart (igen) och klädd i overall och smutsiga arbetshandskar (=mitt ärende uppenbart för alla.) Väl tillbaka öppnar jag tyst ytterdörren och slinker in. Denna gång är jag lättad över att inte ha mött någon. Jag är lite osäker på legaliteten, och vågar därför inte chansa på att göra detta så ofta. Hög spänningsfaktor.


2 reaktioner på ”Corona. Karantän. Dag 11. Onsdag.

 1. När jag försöker tänka mig in i hur ni har det i den nuvarande totalisoleringen med utegångsförbud och böter märker jag att jag inte kan. Det är obegripligt.
  Själv lever jag i självvald (starkt rekommenderad) karantän i huset i Hälsingland. Går i skogen, sitter vid sjön, arbetar på tomten, klyver ved, eldar skräp. Tar en tur med bilen emellanåt för stt hälsa på andra eremiter, äldre, umgås med flera meters lucka och alltid utomhus. Och vad skönt det är att se andra ansikten än sitt eget Irl.
  Vi har också börjat ringa mera till varann. En levande röst i örat – mmmmm!
  Men att inte FÅ gå ut, som så många har det i så många länder, att mer eller mindre sitta i bur, det begriper jag inte hur det skulle kännas. Kanske blir det så här hos oss också, våra nuvarande regler tycks mest handla om en inbromsningsprocess.
  Intressant är det och jag märker redan att den här ”lugnare” (stillsammare och enahanda är kanske ett bättre ord?) tillvaron gör att jag förändras, går in i en ny lunk, en ro, och har mera tid för mina tankar. Välkommet.
  Och ni? Fint att ni har varann. Levande värme. Människovärme. Telefonen är min bästa vän i dessa tider, både för skrivande och lyssnande och tittande. Facetime. Messenger. Fb.
  Och du skriver så bra, Elena! (Visst har du lagt till ett e på slutet?)
  Symaskinen en annan vän. Täljkniven. Och de hemska högarna i hörnen, som jag brottats med i flera år, ser jag fram emot att ta itu med en mulen dag.
  Tack för att du skriver! Jag ägnar också morgnarna åt skrivande – det gör gott!
  U🌷❤🍒💕🌷

  Gilla

  • Det går upp och ner 🙂 Vi är tacksamma att fallen här i Andalucia ligger långt under genomsnittet, och vi bor i ett stort hus i en väldigt liten by. Och att läget i Stockholm fortfarande är lugnt. Och det ör skönt att höra att du hittar strategier för att livet ska lunka på. Rätt som det är ör allt detta över!❤️

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s