Corona. Karantän. Dag 6. Fredag.

Andra nyheter. Jag vill ha andra nyheter. Vanliga nyheter. Om det måste handla om viruset så vill jag att det ska vara goda nyheter.

Det är så jag känner Dag 6.

Det var fredag. Först på kvällen insåg vi att det inte alls var torsdag. Vart tog torsdag vägen? Inte för att det gör någon skillnad. Vi har inget planerat. Ingen kommer att knacka på vår dörr heller. Det positiva med det är att jag kan lufsa runt i mjukisbyxor hela dagen. Eller klä upp mig i långklänning. Eller bägge delarna! Så borde det förstås alltid vara. Det ska jag komma ihåg sen. Sen. Efter det här. När saker kommer att vara annorlunda. För det kommer att vara annorlunda. Så mycket vet vi i alla fall. Och jag tänker aldrig mer vara ängslig över småsaker.

⁃ Ska vi inte starta en liten bokklubb? skriver Judy.

Det får bli en virtuell bokklubb. Vi bor bara fem minuters promenad från varandra, och älskar att sitta vid varandras köksbord, men det är ju andra tider just nu. (Nu var jag där igen! Jag vill verkligen tänka på något annat!)

Ann och jag svarar ja. Såklart. Bra idé! Vi bestämmer oss för ’El Tiempo Entre Costuras’ av Maria Dueñas. På svenska heter den Tiden Där Emellan, jag har svårt att tänka mig en mer passande titel. Den har rätt många sidor, men jag tänker läsa den på spanska. Med karantän kommer nya självinsikter. Som till exempel att jag inte brukar göra det lätt för mig själv.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s