Corona. Karantän. Dag 5. Torsdag.

Jag äter alltid frukost i pyjamas. Jag dricker alltid mitt morgonkaffe med varm havremjölk, medan jag tittar ut, upp mot bergen, och funderar över den nya dagen. Sen övergår jag alltid till att läsa nyheterna. Just den här morgonen lägger Rudy bönor i blöt. Det gör han ungefär var tredje dag. Pintobönor. Det är också som vanligt.

När jag har matat katterna går jag alltid ner i ateljén, och slår mig ner vid mitt bord.

Genom fönstret mot torget brukar jag först se Laura, och sen Pilar gå ner till byns lilla affär. De brukar ha brödpåsar med sig.

Dom kommer förbi den här morgonen också.

Men dom går var för sig. Med flera meter emellan.

Och dom har blå plasthandskar och munskydd på sig.

Mari syns inte till alls.

Sen ser jag Alvaro komma småspringande genom gränden, mot sin bil. Men han kommer snabbt tillbaka med något han hämtat, och försvinner in i huset igen.

Hans bil brukar inte alls stå här så här dags . Han brukar redan ha åkt till jobbet.

Ingenting är riktigt som vanligt. Det är bara önsketänkande.

’Som vanligt’ verkar plötsligt så åtråvärt.


På eftermiddagen blir det i alla fall klart att vi får åka upp till Campo med verktyg och ta hand om träden. Det räknas som vårt jobb. Det är bara det att om vi ska åka bil dit tillsammans, så måste vi ha ansiktsmasker på oss. Bägge två.

Jag kollar desperat i skåpen – och hittar till min lycka både masker och engångshandskar, kvar från förra årets keramikkurser! Glasyrer är ju inte helt ofarliga. Leve konsten. Alltid ett steg före. Mot Campo.


2 reaktioner på ”Corona. Karantän. Dag 5. Torsdag.

  1. Hej
    Jag ville skicka en bild i kommentarer på oss i andningsmask från 2011 och rakukursen men jag fattar inte hur jag ska göra .

    Läser med nöje dina existensiella betraktelser.
    Hälsningar Kicki

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s