Corona. Karantän. Dag 2. Måndag.

⁃ Jag vill gå ut och gå, skriver jag till Marsha i Stockholm.

⁃ Får ni inte gå ut och gå?

⁃ Näe. Vi får bara gå ut om vi har ett legitimt ärende. Det är allvar.

Paco i Madrid skriver till mig att han börjat fundera på sina livsval. Kanske dags att tänka om, menar han. Skala ner?

Tina skriver, från Kalifornien, att hon och Anthony bestämt att de måste ta ledigt från jobbet. Stanna hemma. Självpåtagen karantän. För allas skull.

Det sjunker liksom sakta in.

Man kommer behöva ändra på mycket. Just nu handlar det, för oss här i Spanien, först och främst om att rutinerna de närmsta 14 dagarna kommer att vara annorlunda. Antagligen för längre än 14 dagar. Jag är inte orolig för att bli sjuk själv. Inte ännu. Förhoppningsvis inte sen heller. Men visst tycker jag att det känns lite konstigt att inte veta hur nästa matinköp kommer gå. Sånt, saker som jag bara tagit för givet. Resa. Kunna gå ut när jag vill. Vart jag vill. Träffa vänner för en fika. Men det är inte överhängande. Inte ännu.


Campo måste skötas om. Det är också ett arbete. Det kan man inte utföra hemifrån. Jag ursäktar mig med att Rudy behöver min hjälp (det gör han) och följer med upp i bilen. Det handlar om fem minuter på enslig slingrig landsväg, och några fler på erbarmlig dålig, stenig och brant grusväg . (Det är fortfarande oklart om det får vara fler än en person i bilen. Men vi sover ju i samma säng!)

Idag är det alldeles klart ute. Bara några små vita moln mot en isblå himmel. Det blåser. Men mellan byarna nedanför oss är det stilla, jag ser inte fler än 3 bilar i rörelse på hela tiden. Vita skåpbilar. Leveranser. Inga privatbilar alls.

Sen går jag hem, till fots. En annan väg. Det tar en halvtimme. Rudy kommer att komma efter när han är klar. Att ha varit och jobbat uppe på Campo måste väl varit ett legitimt ärende?

Jag möter ingen.

När jag kommer hem läser jag att Spanien stänger gränserna vid midnatt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s