Livets lott – eller konsten att vara nöjd.

När yngsta barnet var 7 år gav någon honom en bok i present som var lite speciell. Den var liksom interaktiv – med den tidens mått. Den ställde frågor, och uppmuntrade till aktiviteter. En del sidor hade utstansade hål, flikar, eller luckor. Det fanns en sida med ett lyckohjul också, och den hade en pil som man kunde snurra på. Den allra största delen av cirkeln var helt tom. Men det fanns en liten liten skärva som var ifylld. Oddsen att pilen skulle stanna just där var förstås minimala. Texten intill förklarade att det var lika höga odds att pilen stannade där, som att man skulle vara född i ett sammanhang som erbjöd tak över huvudet, tillräckligt med mat i magen, tillgång till utbildning och sjukvård, fred, frihet,och mänsklig värme.

Just saying.

Ella in the Garden, no 4

PS Idag kom äntligen min piccoloflöjt.