Dag 31. Tänk om det går fort / Corona. Karantän. Tisdag.

Karantänen är förlängd. Två veckor blev 4 blev 6… och nu säger dom att det kan sannolikt blir fler. Och att hursomhelst så kommer alla framtida lättnader ske stegvis. Mycket mycket stegvis.

Men tänk om det här försvinner lika fort som det uppstod? Tänk om det plötsligt bara är över! Och vi kliver yrvakna ut i försommarsolen, sätter fötterna i sandalerna och öppnar alla dörrar och fönster, knackar på hos varandra, bjuder på en öl, en kram, skrattar lättat. Tänk om barnen kommer farande på sina cyklar, trampar fort fort fort. Tänk om Angel kommer förbi med sin bästaste åsna och Rafael tömmer en hink vatten på Carolyns bougainvillea och dottern mailar och frågar om det passar bättre att hon sätter ungarna på flyget vecka före eller veckan efter midsommar och Carlos skickar wattsapp om att vi ska spela på söndag och att alla måste vara i tid och Marsha undrar om vi inte hinner komma till Gotland också och Jorge frågar om han också får plats på bussen och Melodi ställer upp dörren till baren och jag måste vattna på baksidan och jag frågar Laura om hon kan mata katterna en liten vecka för vi tänker resa bort några dagar och jag har inte hunnit öva och jag gör ett fint paket med skorna jag just köpt till minsta barnbarnet och skyndar mig till posten.

Tänk om!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s