Dag 21. Corona. Karantän. Lördag.

Efter nästan tre veckor karantän har nya rutiner börjat falla på plats:

Kaffe. Nyheter. Jag hör numera inga barn gå till skolan. Laura smäller inte igen sin port och går till jobbet. Alvaro hastar inte genom gränden. Piccolo. Skalor. Titta på bilder som fortfarande inte vill sig. (Varför kan Ann och Judy använda tiden till att göra konst, men inte jag?) Läsa mer. Hålla kontakt. Plocka. Rudy lagar god lunch. Eller jag lagar god lunch. Vila. Hänga. Prata. Campo? Är det möjligt? Annat. Plocka. Titta på bilder som fortfarande inte vill sig. Titta ut. Titta ut genom ett annat fönster. Se Angel gå förbi. Se Angel komma tillbaka. Hålla kontakt. Lyssna. Halvfärdigt. (Kanske idag?) Prata med katten. Prata med den andra katten. Läsa. Inte dammsuga. Inte kalka väggen utanför badrummet. Piccolo. Plocka. Hålla kontakt. Applådera. Duka för kvälls. Ett glas vin. Prata. Skratta lite.

(Jag gick till apoteket idag också. Det var lite stressigt, med skyddshandskar och allt. Pepe, vår apotekare, läste upp ett skämt från sin mobil. Han är alltid snällast i världen.)

2 reaktioner på ”Dag 21. Corona. Karantän. Lördag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s