Dag 18. Corona. Karantän. Onsdag.

Det regnar. Det har regnat hela natten och hela dagen. Det ska fortsätta regna i morgon. Det är flera år sen som vi hade lika mycket vårregn som vi har i år. Floden rinner vilt nere i dalen. Och det är så väldigt välkommet.

Rudy skulle ha kört ner till stan för att köpa mat idag – vi får bara köra en person åt gången till affären, och inte handla för ofta – men vägen nerför berget ser inte särskilt inbjudande ut, så det får vara, tills i morgon.

Vi tätar fönstren istället. Det läcker in lite. Jag hittade nya tätningslister i ett skåp. De gamla hade torkat ihop i sol och värme. Jag hade inte ens märkt det. Sen tänder jag ett doftljus, som jag också hittade. Det är inget jag brukar ha, men varför inte.

Brödet är slut, men jag kan baka scones. Det finns ingen jäst. Det är nog lika bra att jag börjar göra en lista på vad jag vill ha, om Rudy nu ska handla i morgon.

Torsk. Jag tycker om torsk. Speciellt grytor av torkad saltad torsk. Bacalao.

Jag läste en bok om torskens historia för några år sen. Den var riktigt bra. Jag ska leta reda på den. Sen ska jag berätta mer. I morgon. När jag har hittat den.

Det är faktiskt väldigt intressant: Historien om torsk. På allvar.

Men det är ju ingen brådska.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s