Inte över än. (dag 51) Corona.

Ibland tar jag fram silverbesticken till vardags. Och häller upp ett glas kallt vitt vin, fast det bara är lunch.

Bara för att jag kan, för att det är långt ifrån över, och för att det som jag inte kan ännu är åka ner på stan, gå till grönsaksaffären, brödbutiken, livsmedelsbutiken. Kanske handla halal-kyckling i den marockanska affären. Och deras special- oliver. Fast först gå och äta tapas på Gamba Dorada, med Rudy, så man slipper vara hungrig, och inte behöver ha bråttom i affärerna.

Det är sånt jag tänker, när jag aningen svettig packar upp allt (massor, för hela veckan, man ska inte handla för ofta) som vi har köpt på det stora snabbköpet, ensam med kundvagnen, iklädd ansiktsmask och plasthandskar, och medan jag väl hemma med allt torkar av plast och metallförpackningar och vinflaskor med hushållspapper doppat i 96% alkohol – som rekommenderat- innan jag stuvar in det i skåpen.

Jag vet, det kunde vara mycket värre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s