när oliverna ska plockas

Cútar

Hemma igen. Äventyret i storstaden är över.

Jag bor i en väldigt liten by på landet i Andalusien. I ett gammalt hus som både kräver och ger mer än vad jag ens kunnat föreställa mig den dagen vi bytte livstil för gott. Det ett mycket större äventyr, och det pågår hela tiden.

Det senaste kapitlet är att vi nu också äger mark, en stor jordlott där det inte finns något vatten, ingen elektricitet, en bit mark som inte tagits om hand på länge, som är brant och svårmanövrerad – och som har en vidunderlig utsikt över byar, hav, andra berg. Den ligger inte i anslutning till huset, (eller några andra hus heller för den delen), men nära nog så man kan gå dit till fots om man vill. Vi har olivträd och mandelträd. Årets mandlar har vi redan plockat. Nu är det olivernas tur. Nu är det dom som ska plockas. Eftersom våra träd inte tagits om hand på många år så har vi ett rejält arbete framför oss att få dem att producera bättre. De måste beskäras, först och främst. Klasarna av mistel som klänger fast på grenarna och suger ur all näring måste också bort. Rudy gör det mesta arbetet, medan jag lätt förlamas av naturens skönhet. Det är ju faktiskt ingen brådska.

2 reaktioner på ”när oliverna ska plockas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s