Cútar-Málaga med buss, tur och retur. Och sammetsälg.

Rudy behöver göra annat på förmiddagen. Jag vill inte ta bilen själv (jag kan berätta mer om varför en annan gång), men jag måste till stan och hämta mina nya prints.

-Är du säker på att du vill ta bussen?

07.20 från Cútar

– Klart jag kan!

Vi är fem passagerare som åker nerför berget i gryningen. Antonia, 3 gubbar, och jag. Antonia ska till jobbet. Gubbarna ska träffa sina gubbvänner för kaffe och anis på den vanliga baren. Och en av dom ska köpa ett par plantor. Dom pratar hela vägen -särskilt Augustin, han är aldrig tyst- utan att vända på huvudet och se på varandra. Bussen slingrar sig långsamt ner. Solen ska strax nå över bergskammen. Alla tre gubbarna är klädda i rutiga skjortor och tunna byxor. Augustin har kofta. Grått välklippt hår, armbandsur. Någon luktar lätt av tobak. Rösterna stiger och sjunker. Jag hör gubben framför mig säga att hans farfar just fyllt 103 år. 103? Jag räknar snabbt ut att då kan han själv inte vara äldre än jag. Det känns lite snopet. Jag räknar snabbt en gång till. Nä, det stämmer. Och jag har också rutig skjorta och kofta på mig. Jag är glad över att jag i alla fall har tagit kängorna som jag fick av Beth. Dom är coola.

I Velez kliver det på två tanter i svarta och pepitarutiga byxor, och rosa och röda fleecejackor. Dom luktar tvål och har tonat håret. (Ibland får jag frågan om varför jag inte tonar håret. Det är i bästa välmening.)

Tanterna ler mot mig. Jag ler tillbaka. De håller bägge sina lite knubbiga händer på handväskorna som dom har i sina knän. En tunn slät guldring var, inget annat.

När jag kommer fram till Malaga hämtar jag mina prints hos Justo. Dom blev bra. Jag älskar hur färgerna äter sig in i hans fina bomullspapper. Jag stannar på ett kafé och dricker en kopp kaffe. Det borde jag gjort innan. Nu har jag det otympliga paketet med bilderna att hålla reda på.

ELLA köper sig en älg, av röd sammet.

Sen åker vi buss hem igen. Men inte hela vägen för det finns ingen eftermiddagsbuss uppför berget på måndagar. Rudy hämtar oss i Velez. Det är bara lunchdags.

11.05 från Malaga mot Velez

________________________________

Cútar to Velez – tidtabell Velez to Malaga – tidtabell