ny(fikenhet) 1/5

Först skickar Ella, helt sonika, ett nytt vykort (nr 2) till ett galleri i Málaga. Jag tvivlar på att dom har nån aning om vem hon är (LCA).

Sedan tar jag på mig nästan nya skor (Tack Beth), åker med en helt ny tunnelbana, (Malaga Metro), köper kaffe i en helt ny universitetsbyggnad. (UmaLink), och inleder min presentation med  “Detta är en helt ny roll för mig”.

Några av de andra använder ord som jag inte kan, eller kommer ihåg, betydelsen av (medio encáustico, aumentado, enpodermiento, colocación, desarollo…)

Och – faktiskt – det är inte särskilt svårt alls! Språk är inte bara ord. Det är också sammanhang, hemtamhet, kulturell tillhörighet, social förståelse, ämneskunskaper, nyfikenhet, vilja … Ibland förstår jag inte svenska, fast det är mitt modersmål. Ibland kastas det nytt ljus över betydelser när jag är på avstånd.

(Nu är ni Ellas fanclub. Tack. Hon skulle naturligtvis inte ha lika roligt utan er.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s