Morgon

Hur mycket behöver man sova? Tills man vaknar. Jag vaknade för bara en liten stund sedan.

Det är fortfarande mörkt ute. Jag har tänt en liten lampa i köket. Och vi har en ljusslinga som vi aldrig släcker. Nu värmer kaffet i magen. Jag skymtar en katt ihopkrupen på en pall i dunklet i hörnet. Det susar lite i varmvattenberedaren. I övrigt är det alldeles tyst. Himlen där ute är stjärnbeströdd.

Ibland sover jag mycket längre. Men inte alltid. Ibland vaknar jag tidigt och vill inget hellre än att börja dagen. För att jag ser fram emot allt jag kan göra.

Det är julhelg.

Vi ger inga julklappar längre. Det var länge sedan. Vi har mer än vi behöver. Men om jag skulle önska mig något, så vore det en liten piccoloflöjt. Svart, eller mörkt brun. Och att jag skulle lära mig spela på den. Sen skulle jag dra fram den ur fickan på en kappa med stora knappar och spela i vintern uppifrån berget.

God Helg, världen.

Jag kryper kanske ner i sängen en stund till.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s